Cum se tratează psoriazisul

0
514

Psoriazisul este o boală care provoacă erupții pe piele și alte inconveniente. Cauza este o creștere excesiv de rapidă a celulelor pielii și o inflamație de grad scăzut în organism. Există diferite forme de psoriazis. Cele mai multe nu trec, dar pot dispărea în perioade cu ajutorul diferitelor tratamente. Psoriazisul nu infectează.

Psoriazisul vine adesea în așa-numitele recidive. Acest lucru înseamnă perioade de mai mult disconfort și erupții cutanate mai mari și perioade de puțin sau nici un inconvenient. Există mai multe forme diferite de modificări ale pielii în psoriazis. Ele diferă în ceea ce privește modul în care arată erupțiile și unde stau pe corp.

Placa-psoriazisul se manifestă ca o erupție cutanată rotundă, de câțiva centimetri, care poate crește împreună în zone mai mari, așa-numitele plăci. Erupțiile noi pot mânca mai ales mult. Erupția poate veni oriunde pe corp. Locurile comune sunt coatele, genunchii, partea inferioară a spatelui și scalpul.

Când și unde trebuie să caut ajutor medical?

Când și unde trebuie să caut ajutor medicalContactați un centru de sănătate dacă credeți că aveți psoriazis. Același lucru este valabil dacă aveți psoriazis și aveți dureri la una sau mai multe articulații. Așteptați până devine zi de zi, dacă este weekend. Multe recepții pe care le puteți contacta conectându-vă. Cel mai adesea, puteți obține ajutor la Centrul de sănătate, dar dacă aveți plângeri severe, este posibil să aveți nevoie de o trimitere la un dermatolog pentru a obține tratamentul potrivit.

Sunați la numărul de telefon 1177 dacă doriți sfaturi medicale. Apoi, puteți fi ajutat să evaluați simptomele sau să vă ajutați unde să solicitați ajutor medical. Un medic poate determina adesea dacă aveți psoriazis printr-o simplă examinare. De obicei, medicul va examina întregul corp pentru a vedea dacă erupțiile cutanate stau în locurile tipice psoriazisului. Pentru a vedea cum arată pielea sub erupție cutanată, medicul, de obicei, răzuie puțin ușor pe Erupție pentru a face ca solzii să se desprindă.

Suprafața în care s-au așezat cântarele este roșiatică strălucitoare dacă aveți psoriazis. Uneori apar și hemoragii mici la fața locului. Puteți să-mi spuneți când și unde apar problemele și dacă rudele apropiate au psoriazis. Cel mai adesea, medicul poate vedea direct că este psoriazis, dar uneori trebuie să ia o probă din piele pentru a fi sigur.

Tratamentul pe care îl primiți depinde de plângerile pe care le aveți. Este comun pentru a încerca un tip de tratament la un moment dat pentru a vedea dacă acest tratament special ajută. Poate exista un risc crescut de reacții adverse Dacă primiți unul și același tratament pentru o perioadă lungă de timp. Prin urmare, vi se poate permite să variați între diferite tratamente. Chiar dacă nu puteți scăpa complet de boală, atunci cu ajutorul tratamentului puteți obține mai puține inconveniente sau nici un inconvenient în timpul perioadelor.

Creme și unguente de înmuiere și decongestionante

Creme și unguente de înmuiere și decongestionanteCremele și unguentele de înmuiere și decongestionante sunt tratamentul de bază. În psoriazisul ușor, poate fi suficient să vă scăldați și să lubrifiați pielea în mod regulat. Vă puteți scălda într-o saună sau într-o baie timp de 20 până la 30 de minute când simțiți că aveți nevoie de ea. Apoi, cântarele și fulgii se desprind din stratul exterior al pielii. Baia facilitează, de asemenea, lubrifierea pielii.

Puteți îndepărta cântarele și fulgii prin lubrifierea cu un strat gros de cremă sau unguent emolient de câteva ori pe săptămână. Puteți utiliza cremă sau unguent care conține, de exemplu, acid salicilic sau uree. Dacă tratamentul trebuie http://www.heliosmedical.ro/psorilax-remediu-pentru-combaterea-problemelor-de-psoriazis/ extins cu medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală, acestea vor funcționa cel mai bine dacă pielea este cât mai liberă posibil.

La scalp este un șampon pentru mătreață. Băile regulate de picioare în combinație cu cremă sau unguent pot fi bune dacă aveți psoriazis pe picioare. Este posibil să puteți obține îngrijire medicală a piciorului dacă aveți psoriazis sever pe picioare.

Creme de prescripție și unguente care suprimă inflamația

Creme de prescripție și unguente care suprimă inflamațiaPoate fi necesar să lubrifiați cu cortizon puternic dacă crema de înmuiere nu este suficientă. Cortizonul suprimă inflamația. Substanța asemănătoare vitaminei D calcipotriol ajută de obicei bine. Există unguent, gel sau spumă care conține atât cortizon, cât și calcipotriol. Cortizonul acționează rapid. Dar după tratament, erupția cutanată revine după doar câteva săptămâni. Pielea poate deveni subțire dacă utilizați cortizon puternic timp de mai mulți ani. Cortizonul slab, de obicei, nu ajută la psoriazis.

Calcipotriolul nu acționează la fel de repede ca cortizonul. Dar are puține efecte secundare și nu face pielea mai subțire atunci când este folosită mult timp. Efectul durează atâta timp cât cortizonul. Un alt tratament este crema sau unguentul care conține una dintre substanțele active pimecrolimus sau tacrolimus. Ele nu fac pielea mai subțire și pot fi folosite pe pielea sensibilă, cum ar fi fața.

Puteți obține terapie ușoară care suprimă inflamația dacă cremele și unguentele nu ajută suficient. Există diferite tipuri de lumină. Există o formă neobișnuită de psoriazis numit psoriazis fotosensibil. Dacă aveți această formă, nu puteți fi tratat cu lumină, deoarece boala este afectată de lumina soarelui și de terapia cu lumină. Medicamente care conțin metotrexat, acitretină, apremilast sau fumarat de dimetil.

Poate fi administrat medicamente care conțin metotrexat, acitretin, apremilast sau fumarat de dimetil dacă aveți psoriazis sever. Acestea pot fi utilizate dacă nu ați ajuns mai bine prin medicamente pe care le lubrifiați pielea sau terapia cu lumină. Tratamentul este adesea mai ușor și mai eficient, dar riscul de reacții adverse este mai mare.

Medicamentele nu trebuie utilizate în timpul sarcinii sau alăptării:

  • Metotrexat
    Metotrexatul inhibă celulele și suprimă inflamația. Luați medicamentul într-o doză mică. Metotrexatul este disponibil atât sub formă de tablete, cât și seringi. Un efect secundar care poate apărea este faptul că ficatul este afectat. Prin trecerea regulată a testelor de sânge, este posibil să se detecteze din timp dacă ficatul a fost afectat. Metotrexatul poate dăuna făturilor. Utilizați metode contraceptive sigure pe toată durata tratamentului și timp de cel puțin șase luni după terminarea tratamentului.
  • Acitretină
    Acitretina suprimă în primul rând creșterea celulelor, dar permite, de asemenea, celulelor epidermei să crească clar. Apoi peelingul scade. Acitretin este disponibil sub formă de capsule pe care le înghițiți. Tratamentul va fi mai eficient dacă acitretina este combinată cu creme sau unguente cu prescripție medicală și terapie cu lumină. Puteți verifica grăsimile din sânge pe durata tratamentului, deoarece conținutul de grăsimi din sânge poate crește ușor. Acitretina poate dăuna făturilor.Acitretin rămâne în organism pentru o lungă perioadă de timp după ce ați terminat tratamentul. Dumneavoastră, care ați putea rămâne gravidă, trebuie să utilizați metode contraceptive sigure în timpul tratamentului și cel puțin trei ani după întreruperea tratamentului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here